Dec 1

Posbank

Een last minute beslissing om toch op pad te gaan vandaag. Ik besluit naar de Posbank te rijden op de Veluwe maar kom er al snel achter dat ik eigenlijk net te laat vertrokken ben. Mijn idee was om naar het Roozendaals zand te gaan maar de zon komt al op voordat ik er ben.

Ik besluit mijn plan om te gooien en parkeer de auto ergens langs de beekhuizen straat en wandel het gebied in. De zonsopkomst heb ik net gemist maar er is wel schitterend licht dat mooi over heuvels valt. Ik probeer wat groothoek landschappen maar kan niet echt een mooie compositie vinden. In de verte valt mijn oog op een dode boom boven op een heuvel en besluit die kant op te lopen.

Als ik bij de boom in de buurt kom zie ik een mooie foto in gedachten. De achtergrond ligt wat hoger en in de schaduw. De zon zit nu achter de wolken maar mijn idee is dat deze straks van de zijkant op de boom gaat schijnen. Ik zoek een zo hoog mogelijk punt en stel de camera in op de boom. Het duurt heel erg lang voordat de zon zich laat zien en ondertussen komt er ook wat mist opzetten. Het creëert nog meer sfeer in mijn toch al mooie compositie. Na ruim 45 minuten wachten is het dan eindelijk zo ver! De zon komt door een klein gat in de wolken en schijnt een prachtig licht vanaf de zijkant op het boompje. De achtergrond blijft gelukkig volledig in de schaduw en het effect is fantastisch.

Bevroren maar blij met het resultaat ga ik op zoek naar een volgende compositie en tot mijn verbazing hoef ik alleen maar naar rechts te draaien. Als ik op de boomtoppen focus heb ik een prachtig tegenlicht dat de mist mooi verlicht. Het hele landschap krijgt een geel / gouden gloed en ik tel een tweede goede foto voor vandaag.

Ik loop terug naar de auto en rijd richting het Roozendaals zand. Het mooiste licht is voorbij maar ik verken de omgeving een beetje voor de toekomst. Het is verbazingwekkend hoe sterk de natuur veranderd in twee weken. Twee weken terug fotografeerde ik nog volop herfst kleuren maar deze zijn nu nagenoeg verdwenen. We maken ons op voor de winter en ik kan niet wachten!

 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics