Jun 1

Ijsvogel hut

Wederom ga ik met Rini naar een schuilhut maar dit keer is het een hele speciale. We gaan naar een hut special voor ijsvogels. De eigenaar heeft een hut gebouwd recht tegenover een nest en dus hopen we mooie ijsvogel foto’s te maken.

Volgens de eigenaar van de hut zitten er jongen in het nest en dus zullen de ouders af en aan vliegen met visjes. Er staat een tactisch opgesteld takje recht tegenover de nest ingang en dus is het wachten.

Wachten hoeven we echter niet lang vandaag. De ijsvogels vliegen inderdaad af en aan met visjes en zitten elke keer enkele tellen op het stokje. We kunnen prachtige foto’s maken maar helaas komen ze nooit met zijn tweeën tegelijk op de tak.

Naast de hut staat ook nog een tafel met allemaal takken en hout en dit blijkt een mooie plek te zijn voor wat andere vogels. Zo zitten er regelmatig mezen, vinken en een vlaamse gaai. Ook is dit het speel domein van een rat dit telkens weer naar stukjes vogel voer komt zoeken. Al met al was het een geslaagde dag vandaag.

 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics