Over mij

Mijn naam is Guido van de Water en ik ben in 1982 geboren in Nijmegen. Momenteel woon ik met mijn vrouw en zoon in Beuningen (Gelderland).

Als tiener ontdekte ik het fotograferen en al snel kocht ik mijn eerste destijds analoge spiegelreflexcamera. Door de jaren heen is fotografie mij altijd blijven bezighouden en heb ik mijzelf behoorlijk ontwikkeld.

Als allround fotograaf ben ik van alle markten thuis maar mijn grote passie is echter het maken van natuur foto’s en dan voornamelijk het fotograferen van de meest uiteenlopende landschappen. Mijn hele leven kijk ik al naar de natuur films en documentaires van David Attenborough en dat heeft mij geïnspireerd om zelf de natuur in te gaan.

Sinds begin 2022 ben ik ook mijn eigen landschapsfotografie YouTube kanaal begonnen. Elke zondag probeer ik een nieuwe video te posten waarin u mijn fotografie avonturen kunt volgen. De video’s zitten vol foto’s, tips en ideeën en nemen u mee door de prachtige natuur waar ik kom. Ik fotografeer vooral erg veel in Nederland maar ook tijdens vakanties gaat het vloggen gewoon door.

Het starten van een Youtube kanaal heeft mij behoorlijk geholpen om wat meer naamsbekendheid te krijgen. Van over de hele wereld worden mijn videos bekeken en regelmatig krijg ik ook erg leuke reacties. Gedurende de eerste helft van 2022 kwam ik mede hierdoor ook in contact met de mensen van OM system (voorheen Olympus) in Nederland. Dit resulteerde in een presentatie op de professional imaging beurs. Ik bleef gedurende het jaar contact houden en tot mijn grote genoegen mag ik mijzelf vanaf juli 2022 officieel OM System ambassador noemen. Dat dit gebeurd bij het merk waarmee ik al ruim 25 jaar fotografeer is voor mij de bevestiging dat ik met mijn fotografie de juiste weg in ben geslagen. Ik ben dan ook erg benieuwd wat de toekomst op fotografie gebied nog gaat brengen.

In het 3de nummer van DIGIFOTO pro magazine van 2023 staat ook een groot interview met mij. Het interview gaat over hoe ik in de fotografie beland ben, mijn visie op fotografie en mijn ervaringen met OM SYSTEM. Op deze pagina vind u een deel van het interview. Voor de volledige tekst moet ik u verwijzen naar de website van DIGIFOTO pro magazine.

Bekijk mijn portfolio en laat u inspireren om ook de natuur in te gaan. Uw feedback op mijn werk wordt zeker gewaardeerd, bezoek hiervoor de contactpagina, YouTube of andere sociale media. Wilt u weten wat ik de laatste tijd allemaal doe? Kijk dan eens op mijn vlog pagina waar u al mijn fotografie YouTube video’s kunt terug vinden.

Bedankt voor uw bezoek!

Guido van de Water


 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics