Vogels

Het fotograferen van vogels is toch wel mijn favoriete bezigheid. Het maakt niet uit waar je op de wereld bent er vliegen er altijd wel een paar rond om jezelf mee te vermaken. Het fotograferen is echter vaak wel erg lastig. Het vinden van de juiste plek is altijd weer een enorme uitdaging. Veel foto's zijn ver van huis gemaakt in landen als Zuid-Afrika, Namibië, Verenigde Staten, Mexico en Spanje. Echter ook vaak dicht bij mijn huis in Nederland. Soms zit ik uren in een hut of tent zonder resultaat terwijl ik een dag later in een korte tijd een paar mooie foto's maak.

Het bestuderen van gedrag is ook altijd erg leuk. Vogels zijn vaak erg op hun eigen territorium gesteld en al snel ontstaan er vaak kleine irritaties tussen de vogels die weer leuk zijn om vast te leggen. Hoe meer foto’s ik maak, hoe meer veeleisend ik word. Was ik vroeger blij met een vogel zittend op een takje, tegenwoordig moeten ze vliegen, vechten, eten of paren. De uitdaging en voldoening als zo’n foto eenmaal lukt maken het zo leuk.

Hieronder vind u een collectie van mijn vogel foto's waarbij die voldoening zeker gelukt is.

Close up van uilPurple roller, Zuid-AfrikaEenden.Ransuil door de bladeren.Roodborst in de winter.Reiger in ochtend licht.Gans in de mist.Vliegende kolibri 1, V.S.Kingfisher, BotswanaFitis op rietstengel, NederlandVliegende gansen tijdens zonsopkomst.Boomklever op boomstam, NederlandZwanen in rode vijver, NederlandZwartkop vrouwtje op zijkant boom, Nederlandclose up van jonge uil, Zuid-AfrikaBoomklever aan zijkant boom, NederlandRansuil close upReiger tijdens zonsondergangGiant kingfisher close up, Zuid-AfrikaIjvogel 3, NederlandVliegende kolibri 2, V.S.KneuRansuil op roestplaatsKolibri close up, V.S.Vliegende kolibri 3, V.S.Minimalistische zwanen.VeldleeuwerikPied kingfisher vliegend, Zuid-AfrikaRansuil in boom 2, NederlandVliegende ijsvogel met visEenzame gans.Ransuil in boom, NederlandSpecht op tak, NederlandVliegende kolibri 7, V.S.Close up van een ReigerSunbird in bloem, Zuid-AfrikaWater spreeuw in Schotland.Golden eye eenden.Ijsvogel op tak, NederlandZwartkop met herfst kleurenGansen in paarse reflectie.Close up van Afrikaanse Pinguïn, Zuid-AfrikaKramsvogelGrote bonte specht vrouwtjeZwartkop met spiegelbeeld, NederlandBijeneter met bij, SpanjeRietzanger op riet stengel, NederlandVlaamse gaai close upAfrikaanse vis arend met vis, BotswanaLilac breasted roller, NamibiëRansuil closeupWever vogel op bloem, Zuid-AfrikaVliegen kolibri 7, V.S.Sunbird op bloem, Zuid-AfrikaIjsvogel met visBuizerd op tak, NederlandBijeneters op tak, SpanjeRansuil in de regen, NederlandBlauwe kroon mot mot voorkant, MexicoZwartkop met spiegelingBoomklever bovenop boom, NederlandUil in groene boomVliegende kolibri 4, V.S.Bijeneter op tak, SpanjeZwaluw land op tak, NederlandVlaamse gaai op tak, NederlandZwaluw, Zuid-AfrikaGrond neushoorn vogel, Zuid-AfrikaRoodkopklauwier op tak, SpanjeVliegen kolibri 6, V.S.Neushoornvogel op tak, Zuid-AfrikaBijeneter in de wind, SpanjeAfrikaanse Pinguïn, Zuid-AfrikaVliegende kolibri 8, V.S.Close up van uil, Zuid-AfrikaKoekoek, Zuid-AfrikaGiant kingfisher met vis, Zuid-AfrikaVliegen kolibri 5, V.S.Woodland kingfisher op tak, Zuid-AfrikaGele kanarie op tak 2, SpanjeBoomklever op zijkant boom, NederlandZwartkop vrouwtje boven op boom, NederlandIjsvogel 2, NederlandKolibri 1, V.S.Kolibri 4, V.S.Kolibri 7, V.S.Sunbird 1, Zuid-AfrikaSunbird 2, Zuid-AfrikaPinguïns voeren elkaar, Zuid-AfrikaClose up van Parelhoen, Zuid-AfrikaRoofvogel in NamibieFitis op rietstengel 2, NEderlandWever vogel 2, Zuid-AfrikaWever vogel voert jong, Zuid-AfrikaBlauwe kroon mot mot achterkant, MexicoKolibri 3, V.S.Buizerd klaar om te vliegen, NederlandNeushoonvogel op tak, Zuid-Afrikahigh key Ground hornbill, Zuid-AfrikaVogel in takken, PortugalZwaan in rode vijver, NederlandZwanen tijdens zonsopkomst, Nederland
 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics