Zoogdieren

Van alles wat ik fotografeer is het maken van mooie zoogdieren foto’s absoluut het lastigst. Vaak zijn de dieren ontzettend schuw en dat betekent dat er goede voorbereiding nodig is. Waar moet ik naar toe? Hoe laat moet ik er zijn? Wat is de beste plek om jezelf schuil te houden? Over al deze dingen moet je goed nadenken en hopelijk levert dat dan minstens één goede foto op. Ook de gebruikte apparatuur is erg belangrijk. Een grote zoomlens en de mogelijkheid tot zeer snelle sluitertijden is erg prettig.

In Europa is het vaak erg lastig om zoogdieren te fotograferen. Dieren zijn vaak lastig te vinden of leven in gebieden waar vrij rond wandelen niet toegestaan is. Veel van mijn foto’s zijn dan ook gemaakt in Afrika. Dit continent is de droom bestemming voor iedereen die van dieren fotografie houd. Natuurlijk moet je zoeken naar dieren en de mooiste plekken. De hoeveelheid wildlife en het fijt dat de dieren veel minder schuw zijn maakt het allemaal een stuk makkelijker. Vaak fotografeer je vanuit een auto en dan zijn de dieren totaal niet angstig en dus tot dichtbij te benaderen.

Het leuke aan dieren fotograferen is dat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Op het moment dat je iets ziet moet je meteen reageren want anders is het bijzondere moment alweer voorbij. Het spontane en onverwachte geeft mij ontzettend veel voldoening. Als dan achteraf blijkt dat die perfecte foto erbij zit kan mijn dag niet meer stuk.

Hieronder vind u een collectie van mijn beste zoogdieren foto’s.

Kudu tijdens zonsopkomst, Zuid-AfrikaRee tijdens zonsopkomst.Stokstaart familie portret, Botswana.Wild paard op de PosbankRendier in de sneeuw.Ree in ochtendlicht.Edelherten tijdens gouden uurtje, NederlandHert op de veluwe.Dieren stoppen het verkeer.Leeuwen in mistbank, Zuid-AfrikaEdel herten.Oryxen langs zoutvlakte, NamibiëKnuffelen in de mist.Paarden in de sneeuwOifanten rond waterput, Zuid-AfrikaEdelhert in de highlandsGrote geweien.Luipaard hangend uit boom, Zuid-AfrikaEdelherten in Schotse wildernisOran-Utan jong in een boom, SumatraZeehond op het strandGiraffe tijdens het gouden uurtje, Zuid-AfrikaThomas leaf monkey, SumatraLeeuwen welpjes, BotswanaVelvet monkey, BotswanaEdelhert in SchotlandLuipaard staand in boom, Zuid-AfrikaImpala close up, Zuid-AfrikaPaarden in de mist.Ree in het bos.Oude leeuwin, Zuid-AfrikaStokstaart close up, BotswanaJong edelhert in SchotlandSilhouet van edelherten tijdens zonsopkomst, NederlandLuipaard close up, Zuid-AfrikaOrang-Oetan moeder close up, SumatraRee op RømøMuis op dode tak, NederlandSpringbok close up, NamibiëBontebok, Zuid-AfrikaLeeuwen koppel staand, NamibiëEdelherten klimmend uit water, Nederland Impalas in gevechtZebra famile, NamibiëKlipdassie close up, Zuid-AfrikaGiraf rijden in jeep, BotswanaOrang-Oetan jong, SumatraImpala's in gevecht, Zuid-AfrikaOlifanten in gevecht, Zuid-AfrikaStokstaartjes op de uitkijk, BotswanaZeehonden kolonie, NamibiëOlifanten onder het stof, NamibiëGnoes langs zoutvalkte, NamibiëGiraf met passagier, Zuid-AfrikaImpala en stoffige omgeving, Zuid-AfrikaEdelert mannetje op uitkijk, NederlandWelpje, Zuid-AfrikaStokstaartje close up voorkant, BotswanaMuis voor hol, NederlandGroep edelherten, NederlandChipmunk op uitkijk, V.S.Mannetjes leeuw, Zuid-AfrikaKlipdassie op top tafelberg, Zuid-AfrikaHert in Capital reef np, V.S.Olifant met grote slagtanden, Zuid-AfrikaRee in de schaduw, NederlandOrang-Oetan close up, SumatraEdelhert zwart wit, NederlandZeeolifanten, V.S.Edelherten klimmend uit water links, NederlandWilde hond, Zuid-AfrikaThomas leaf monkey met jong, Sumatra
 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics