Workshop spelen met licht

Locatie en datum : Nationaal park de Maasduinen op 24 februari 2024.

Tijdstip : 07:00

Duur : ongeveer 4 uur.

Kosten : € 89,-

Aantal deelnemers : Maximaal 10

Voor wie is deze workshop?

Heb jij ook een passie voor landschapsfotografie en wil je nog beter worden?

Tijdens deze workshop neem ik je vol enthousiasme mee in de wereld van Licht. We bekijken alle vormen van licht en hoe we dit het beste in een foto kunnen verwerken. Ook zullen we kijken wat het effect is van camera instellingen en compositie op het beschikbare licht. We gaan het ook hebben over hoe je zelf op zoek kan gaan naar een specifiek type licht. Mijn eigen doel is altijd om in elke omstandigheid een goede foto te maken. Hopelijk kom jij na het volgen van deze workshop ook een stapje dichter bij dit doel.

We zullen deze workshop met een groepje van maximaal 10 personen doen.

Wat heb je nodig?

- een spiegelreflex / systeem camera en eventueel wisselbare lenzen.
- Basis kennis over ISO, sluitertijd, diafragma en wit balans zijn wenselijk.
- Volle accu’s en lege geheugenkaartjes.
- Statief is noodzakelijk.
- Kleding en schoeisel dat afgestemd is op de weersomstandigheden en de locatie.
- Eten en drinken voor onderweg.

Hoe ziet deze dag eruit?

Theorie
Onder het genot van een kop koffie, thee of water starten we met wat theoretische uitleg over wat we gaan doen. Daarna wandelen we de prachtige natuur in en kijken we hoe we onszelf zoveel mogelijk kunnen aanpassen aan de geboden omstandigheden.

Praktijk
We starten de workshop op de parkeerplaats van het Quin. Dit gebied is met recht een verborgen pareltje als het gaat om landschaps- en natuurfotografie. Door het hoogteverschil in het landschap kun je hier mooi spelen met het aanwezige licht. Ook zijn de hoeveelheden mist en nevel in dit gebied vaak groter dan op andere plaatsen. Met een beetje geluk hebben we dus fantastische weersomstandigheden.

We gaan op zoek naar lijnen, kleuren en andere elementen om mooie composities mee te kunnen maken. Daarnaast gaan we kijken hoe we het beschikbare licht gaan gebruiken in onze foto’s. We gaan proberen onderwerpen te isoleren met telelenzen en zoeken naar het spel tussen licht en schaduw. De zonsopkomst is ook een uitgelezen moment om met uitdagende lichtomstandigheden te werken. We kunnen op dat moment goed oefenen met HDR, bracketing of het gebruik van eventuele filters. Aan het eind van de workshop neem je een flinke dosis inspiratie mee naar huis en hopelijk een aantal goede foto’s!Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop Landschapsfotografie is geschikt voor zowel beginnende als ervaren fotografen. Samen verkennen we het adembenemende en gevarieerde landschap van het nationaal park de Maasduinen in Noord-Limburg. Het is handig dat je goed ter been bent voor de wandeling. Guido gaat er vanuit dat je over voldoende basiskennis beschikt om zelf je diafragma, sluitertijd, ISO en witbalans in te stellen.

Wanneer gaat een event wel of niet door? Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. We bieden dan een alternatieve datum aan. Als deze nieuwe datum je niet uitkomt, ontvang je je betaling van ons retour.

Toch liever een andere workshop of lezing? Klik dan HIER.


Dit evenement word georganiseerd door Cameranu.nl en kan geboekt worden door op ondestaande link te klikken :

Klik hier voor deze workshop op 24 februari 2024


Mochten er nog vragen zijn betreffende deze of andere evenemten vul dan het onderstaande contact formulier in.

Uw naam
Uw mailadres
Uw telefoon nummer
Uw bericht
 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics